zondag, 26. augustus 2007 - 18:34

Sneijder beslist Madrileense derby

Wesley Sneijder kende een droomdebuut bij Real Madrid. De van Ajax overgekomen middenvelder besliste tien minuten voor tijd de stadsderby tegen Atlético Madrid. Hij maakte de 2-1.

In Santiago Bernabeu kwam Atlético al binnen een minuut op voorsprong. Het was Aguero die attent reageerde bij een hoekschop en binnentikte. De roodwitten konden slechts kort van hun voorsprong genieten. Na een kwartier kopte Raul alweer de gelijkmaker binnen.

In de rest van het duel gingen beide clubs verbeten op zoek naar de winnende treffer. Het leverde een spectaculaire wedstrijd op, waarin Real uiteindelijk aan het langste eind trok. Sneijder besloot tien minuten voor tijd maar eens uit te halen en zag zijn inzet via de rug van een verdediger van Atlético in het doel belanden. Vijf minuten later kreeg de Nederlander een publiekswissel.

Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe, die ook zijn debuut maakte, verschenen eveneens aan de start. Van Nistelrooij werd een kwartier voor tijd gewisseld.