zaterdag, 11. augustus 2007 - 15:57

Sneijder nu toch weer niet naar Real Madrid

Het ziet er naar uit dat Wesley Sneijder ook het komende seizoen voor Ajax zal uitkomen. Volkomen onverwacht meldde de officiële site van de club zaterdagmiddag dat de Amsterdammers een ultimatum van de Madrilenen heeft verworpen.

In eerste instantie eiste Real Madrid dat de speler voor 24 augustus speelgerechtigd moest zijn. Ajax ontving woensdag per fax een bod van €24 miljoen, maar de club van trainer Henk ten Cate wilde €3 miljoen meer voor de international hebben. Vrijdagavond liet Real Madrid weten dit bedrag niet te willen betalen en dat Ajax binnen drie uur moest beslissen of het Sneijder wilde laten gaan of niet. Ajax besloot hierop de Madrilenen een 'nee' te verkopen.

Voor Ajax kan het behouden van Sneijder overigens financieel (bijna) net zo aantrekkelijk zijn als het ontvangen van een transferbedrag. Met Sneijder is het bereiken van de eerste ronde van de Champions League nu eenmaal een stuk waarschijnlijker. En dat levert Ajax minimaal € 10 tot € 15 miljoen op.

Mocht de transfer woensdagavond nog steeds niet afgerond zijn - en mocht Sneijder worden opgesteld tegen Slavia Praag - dan is de kans op een vertrek van de middenvelder nagenoeg nihil. Ajax en Real Madrid hebben dus nog ongeveer 100 uur om alsnog tot een vergelijk te komen.
Categorie:
Tag(s):