zondag, 12. augustus 2007 - 23:59

Sneijder voor 27 miljoen naar Real Madrid

Wesley Sneijder verkast toch naar Real Madrid. Ajax meldt op de eigen website dat Real 27 miljoen euro betaalt voor de 23-jarige middenvelder. Daarmee voldoet De Koninklijke aan het tegenvoorstel dat de Amsterdamse club afgelopen week had gedaan. De Utrechter tekent tot medio 2012 bij de kampioen van Spanje, bij wie hij landgenoten Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe tegenkomt.

"Wij zijn trots dat na Ryan Babel er weer een zelfopgeleide speler voor heel veel geld naar een absolute Europese topclub gaat", reageerde technisch directeur Martin van Geel. "Uiteraard vinden we het vreselijk jammer een van onze beste spelers juist nu te moeten missen voor de uiterst belangrijke wedstrijden in de voorronde van de Champions League. Tegelijkertijd konden we Wesley Sneijder deze kans niet onthouden."

Komende woensdag speelt Ajax de eerste van twee duels met Slavia Praag voor een plaats in de Champions League. Vrijdagavond leek de transfer van Sneijder naar Madrid van de baan. De Amsterdammers kregen van Real te horen dat de Spaanse club niet meer wilde bieden dan 24 miljoen euro en de club eiste tegelijkertijd dat het binnen drie uur al dan niet akkoord moest gaan met de transfervoorwaarden. Ajax voelde zich onder druk gezet en weigerde. Nu is de deal alsnog beklonken.
Categorie:
Tag(s):