maandag, 29. oktober 2007 - 22:55

Snelheidscontrole bij wegwerk-zaamheden: honderden automobilisten op de foto

Lelystad

Maandag 29 oktober heeft het VerkeersTeam van Politie Flevoland op de Houtribweg in Lelystad 1.608 automobilisten op de foto gezet, omdat zij bij wegwerkzaamheden de snelheidslimiet van 50 km/u ruim overtraden en daarmee de wegwerkers in gevaar brachten.

Op verzoek van de wegwerkers die langs de Houtribweg aan het werk waren, werd de snelheidscontrole, nabij de aansluiting met de A6, uitgevoerd. De wegwerkers moeten vaak langs de rijbaan werken, de rijbaan oprijden of de rijbaan oversteken. Voor hen vormt de hoge snelheid van passerende voertuigen een groot gevaar. Vooral de snel passerende vrachtauto's leveren door hun grote zuigkracht een extra gevaar. De wegwerkers waren duidelijk blij met de snelheidscontroles en hopen dat hierdoor de snelheden naar beneden gaan en zij hun werk veiliger kunnen doen.

De controle vond plaats aan beide zijden van Houtribweg. In de richting van Swifterbant werden 696 van de 1.710 passerende voertuigen geflitst (40%). In de richting van de Houtribsluizen werden 912 van 1.986 passerende voertuigen geflitst. (46%). Sommige automobilisten lapten de snelheidslimiet volledig aan hun laars en passeerden met snelheden boven de 100 km/u.

Het VerkeersTeam Flevoland zal de snelheidscontroles op deze locatie herhalen zolang er aan het project gewerkt wordt.
Provincie:
Tag(s):