maandag, 3. december 2007 - 18:26

Somalisch jongetje mogelijk op zebrapad aangereden

Maastricht

Het 8-jarige Somalische jongetje dat afgelopen weekend in Eijsden dood onder een auto werd aangetroffen, is waarschijnlijk aangereden op een zebrapad aan de Ruttensingel in Maastricht. Dit maakte de politie bekend in het onderzoek naar de dood van de jongen.

Een auto die over de Ruttensingel reed is voor de oversteekplaats nog voor het jongetje gestopt. Het voertuig van de bestuurster uit Eijsden, waaronder het kind gevonden is, kwam uit tegenovergestelde richting en is doorgereden.

Aan de hand van technisch onderzoek en getuigenverklaringen probeert de politie een beeld te krijgen wat er precies gebeurd is en hoe het jongetje onder die auto terecht is gekomen. Ook richt het onderzoek zich op de vraag hoe het mogelijk is dat het kind vanaf de Ruttensingel tot in Eijsden door de auto is meegesleurd.

Het kind werd sinds vrijdagavond vermist en uitgebreide zoekacties op vrijdagavond en zaterdag, waarbij ook leden van de Mobiele Eenheid (ME) werden ingezet, hadden geen resultaat. Totdat zaterdagmiddag de melding binnen kwam dat het jongetje in de garage in Eijsden lag.
Provincie:
Tag(s):