dinsdag, 25. september 2007 - 15:58

SP: Geen deals meer met criminelen

Den Haag

Er moeten niet langer deals met kroongetuigen worden gesloten waarbij criminelen uit misdaad verkregen winsten mogen behouden. Dit stelt SP-Kamerlid Jan de Wit na het nieuws dat het Openbaar Ministerie in de zaak tegen verondersteld huurmoordenaar Peter La S., in ruil voor informatie in andere strafzaken, heeft toegezegd zijn misdaadwinst niet te ontnemen.

'Het is onverteerbaar dat een huurmoordenaar na zijn ingekorte celstraf ook nog eens de beloning voor zijn moord mag behouden, zo maak je misdaad lonend en werk je aan het moreel witwassen van bloedgeld,' aldus De Wit, die opheldering heeft gevraagd aan de minister van Justitie.

In de strafzaak tegen Peter La S. , onderdeel van het offensief van het OM tegen de Amsterdamse onderwereld, moest vorige week een deel van de overeenkomst met La S. worden vrijgegeven, in opdracht van de rechter-commissaris. Verdachten die door La S. zijn aangewezen, hadden hierom gevraagd. Hieruit blijkt dat het OM de verdachte niet alleen heeft beloofd de strafeis te halveren, maar ook om zijn misdaadwinst niet te ontnemen.
Provincie:
Tag(s):