zondag, 29. juli 2007 - 11:10

SP opent meldpunt verhoging WAO

Den Haag

De SP wil weten of volledig arbeidsongeschikten met een WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering erop vooruit zijn gegaan, zoals hen is beloofd. Het kabinet heeft een verhoging van 5% van deze uitkeringen per 1 juli 2007 aangekondigd.

“Wij krijgen berichten dat dit kabinet grote groepen mensen blij heeft gemaakt met een dode mus,� zegt initiatiefnemer en Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt. “Velen gaan er niet of nauwelijks op vooruit, bijvoorbeeld omdat de verhoging van hun uitkering leidt tot verlaging van hun aanvulling.�

De SP ontvangt veel boze reacties naar aanleiding van de verhogingen. Vrijwel alle alleenstaanden met een Wajong-uitkering merken niets van de verhoging, zo blijkt. Ook WAO-ers die een uitkering hebben die lager is dan het minimum en een aanvulling ontvangen, hebben pech gehad. De verhoging wordt van de aanvulling afgetrokken en het netto resultaat is dus dat ze er geen cent bij krijgen. “Volledig arbeidsongeschikten die niet in staat zijn om eigen inkomsten te verwerven, worden keihard voor de gek gehouden door dit kabinet,� aldus Paul Ulenbelt.

Klik hier voor het meldpunt
Provincie:
Tag(s):