donderdag, 14. juni 2007 - 9:43

SP: 'Pastoor moet zijn klokkenspel inbinden'

Tilburg

Pastoor Schilders van de Margaritakerk aan de Ringbaan West weigert zijn luidruchtige klokkenspel om kwart over zeven elke ochtend in te perken. Volgens hem 'moet de raad daarover de regels vaststellen'. "Die regels zijn er al, maar als Pastoor Schilders wil dat de raad zich daarover uitspreekt willen wij dat wel organiseren", aldus de SP fractie

Elke ochtend wekt de conservatieve pastoor de buurt met zijn uitbundige klokkenspel. Buurtbewoners protesteren al maanden tevergeefs en ook bestuursdwang vanuit de gemeente wordt door Schilders aan zijn laars gelapt. "Blijkbaar heeft hij er vijfduizend euro per overtreding voor over om zijn halstarrige gebel vol te houden".

De SP agendeerde donderdag het klokkenspel van Schilders voor de commissievergadering Modern Bestuur aanstaande maandag. Van den Hout: 'Dat hoeft niet lang te duren, elke fractie kan zich uitspreken en dan tellen we de koppen. Mocht hij dan nog niet overtuigd zijn zullen we de week daarop in de gemeenteraad een motie indienen die de pastoor oproept een kleiner klokje te kopen of zijn gelui wat later te beginnen'.

Schilders riskeert nu een rechtzaak en een forse boete. "Maar ondertussen blijft hij aan de bel hangen en mensen irriteren. Als fractie kunnen wij dan niet veel meer doen dan duidelijk uitspreken het college te steunen in haar poging de overlast te verminderen. Ik hoop dat hij daar wél naar luistert, ik neem aan van wel gezien zijn uitlatingen hierover vandaag in het Brabants Dagblad".
Provincie:
Tag(s):