dinsdag, 9. oktober 2007 - 11:05

SP stelt vragen over bedrijvenpark Westerpoort

Groningen

De SP heeft het College van Burgemeester en wethouders vragen gesteld over bedrijvenpark Westpoort. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden die de partij binnen kreeg. SP-raadslid Michel Marion wil weten hoe het staat met de inspraak en de voorlichting.

Er wordt al gewerkt aan het gebied voordat het bestemmingsplan definitief is gewijzigd en omwonenden hun mening hebben kunnen geven. De SP vindt dat bij de aanleg van Westpoort rekening moet worden gehouden met historische elementen in het landschap.

Marion: 'Westpoort werd aangeprezen als een bedrijvengebied gelegen in een prachtig landschap. Er ligt een waterloop en een terp, er staan monumentale bomen en beeldbepalende gebouwen. De SP vindt het van belang dat dit landschap zoveel mogelijk bewaard blijft. Hoewel het bestemmingsplan nog niet is gewijzigd is een deel van het gebied al flink op de schop gegaan. Ook is er een monumentale boom gekapt voordat de vergunning binnen was.'

Er volgt nog een uitspraak van de Raad van State, na bezwaren van omwonenden, en er moeten nog reacties op het bestemmingsplan binnen komen. Dat moet volgens de SP eerst afgewacht worden voordat de werkzaamheden onomkeerbare gevolgen aan de omgeving toebrengen. 'De voorlichting aan de bewoners en de inspraak laat te wensen over, zij moeten de kans hebben om hun mening te geven. Daarom zou de gemeente een inspraakavond moeten organiseren' zegt Marion.
Provincie:
Tag(s):