vrijdag, 11. mei 2007 - 8:53

SP: 'Top Universiteit Groningen is schaamte voorbij'

Groningen

Het salaris van de leden van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) wordt verhoogd met 30% tot 171.000 euro. SP-Kamerlid Jasper van Dijk vraagt onderwijsminister Plasterk om snel in te grijpen na de zoveelste schaamteloze salarisverhoging in de top van de publieke sector.

Volgens de Raad van Toezicht van de RUG is de verhoging terecht omdat de salarissen "al jaren ruim onder het gemiddelde niveau" lagen. Volgens Van Dijk leidt die redenering tot een vicieuze cirkel van steeds hogere topsalarissen. Het is triest dat opnieuw een publieke instelling belastinggeld gebruikt voor een dergelijke onzinnige loonsverhoging.

Van Dijk heeft volledig begrip voor een personeelslid dat hem te kennen gaf zich rot te schamen voor de zelfverrijking van haar bestuur. Van Dijk: "In antwoord op eerdere vragen noemde Plasterk het 'spijtig' dat de Vereniging van Universiteiten geen rekening houdt met de Balkenendenorm. Ik ga ervan uit dat de minister het nu niet alleen meer bij woorden laat, maar ook daadwerkelijk ingrijpt, want de top van de RuG is de schaamte kennelijk voorbij."
Provincie:
Tag(s):