dinsdag, 24. juli 2007 - 19:23

SP vraagt Kamer terug van reces voor debat thuiszorg

Den Haag

SP-kamerlid Agnes Kant wil dat de kamer terug komt van reces in verband met de ontslagen in de thuiszorg. Volgens Kant hebben gesprekken tussen staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, brancheorganisatie ActiZ en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten niks uitgehaald.

Vorige week bleek uit cijfers van ActiZ dat duizenden thuiszorgmedewerkers hun baan kwijt raken als gevolg van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Ook bij het SP-meldpunt over de gevolgen van de WMO kwamen de afgelopen tijd steeds meer meldingen binnen van ontslagen in de thuiszorg. Zorginstellingen lijden inmiddels verlies op de huishoudelijke zorg.

Een tweede groot probleem in de thuiszorg zijn de klantenstops. Kant: “In een eerder spoeddebat ontkende de staatssecretaris – ten onrechte - dat er klantenstops zijn. Vandaag kondigde ook thuiszorginstelling Careyn in Zuid-Holland een klantstop aan. De patiënten en de medewerkers van de thuiszorg komen steeds verder in de knel. Ik wil nu zo snel mogelijk van de staatssecretaris een reactie hoe zij dit gaat voorkomen."
Provincie:
Tag(s):