maandag, 21. mei 2007 - 11:30

SP wil af lokettoeslag NS

Den Haag

De SP vindt het onacceptabel dat de NS nog meer in rekening wil gaan brengen voor het kopen van kaartjes aan het loket. Het spoorwegbedrijf wil bovendien voor de aankoop van maandkaarten en railrunners een lokettoeslag laten gelden. Bovendien wordt de aanschaf van meerdere kaarten tegelijk veel duurder. SP-Kamerlid Emile Roemer roept verkeersminister Eurlings ter verantwoording.

Sinds 2004 moeten reizigers 50 eurocent extra betalen indien zij hun enkeltje of retourtje aan het loket kopen. De NS wilde hiermee zoveel mogelijk mensen er toe bewegen een automaat te gebruiken, zodat het personeel van de NS zich meer kon richten op de verkoop van ingewikkelde kaartverzoeken en informatie kon geven aan de reizigers. Nu laat de NS aan haar personeel echter weten dat binnenkort voor vrijwel alle verkoop aan het loket een toeslag betaald moet worden. Bovendien zal de toeslag per verkocht kaartje worden berekend en niet meer maximaal een euro bedragen.

SP-verkeerswoordvoerder Emile Roemer heeft geen goed woord over voor dit plan van de NS. 'Eerst worden de klanten naar het kaartautomaat gedwongen, om zodoende meer service te kunnen bieden aan het loket. Nu wil de NS voor deze service ook een extra toeslag gaan vragen. Een groot deel van het loketpersoneel van de NS maakt zich hier zorgen over, want zij krijgen wederom boze reizigers aan het loket.'
Provincie:
Tag(s):