donderdag, 17. mei 2007 - 17:16

SP wil conciërge terug op basisschool

Den Haag

Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs moet het mes zetten in de administratieve rompslomp die basisscholen teistert. De directeuren in het basisonderwijs hebben de noodklok geluid over de bureaucratie, die volgens de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) ten koste gaat van de lessen. SP-Kamerlid Nathalie de Rooij vraagt Dijksma dinsdag in het Vragenuurtje hoe zij de formulierenstroom gaat beëindigen.

De basisschooldirecteuren spreken van een verantwoordingsfabriek. Alles moet schriftelijk worden vastgelegd in plannen, protocollen en verslagen, klaagt de AVS. De directeuren van de Amsterdamse basisscholen hebben hierover deze week een brandbrief naar het kabinet gestuurd.

De Rooij: “De administratieve rompslomp moet zoveel mogelijk worden afgeschaft, de controlemanie is echt doorgeslagen. En voor de administratie die onvermijdelijk is, moeten scholen weer een administratieve kracht en een conciërge kunnen aannemen. Het is dom geweest dat die zijn wegbezuinigd, want daardoor is hun werk grotendeels op het bordje van de leraar gekomen. Dat is uiteraard ten koste gegaan van de tijd die aan kinderen kan worden besteed, maar het tast ook het werkplezier aan.�
Provincie:
Tag(s):