woensdag, 18. juli 2007 - 21:07

Spaanse luchtvaart-maatschappij beboet

Schiphol

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft een boete van 60.000 euro opgelegd aan de Spaanse luchtvaartmaatschappij Clickair wegens het vier maal overtreden van de regels voor start- en landingtijden op Schiphol. Dit heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat woensdag bekendgemaakt.

De sanctie vloeit voort uit een afspraak die de inspectie heeft gemaakt met de Stichting Airport Coordination Netherlands (SACN) over de aanpak van maatschappijen die buiten hun start- en landingstijden (‘’slots’’) om starten of landen tussen 23.00 en 7.00 uur.

Aanscherping van de handhaving is nodig omdat notoire overtreders de nachtrust van omwonenden verstoren. Bovendien souperen ze de jaarlijks beschikbare geluidsruimte op de luchthaven vroegtijdig op. Hierdoor tasten zij de economische belangen van luchthaven en andere luchtvaartmaatschappijen aan.

Luchtvaartmaatschappijen die na herhaaldelijke waarschuwingen van SACN overtredingen begaan, worden door de inspectie een last onder dwangsom opgelegd van 15.000 euro per verdere overtreding. Die maatregel wordt weer opgeheven als de maatschappij een jaar lang geen overtredingen begaat.
Provincie:
Tag(s):