zaterdag, 1. september 2007 - 21:40

Spanning op Grand Prix in Lierop

Lierop

Dit weekend vindt in Lierop de finale plaats van het Wereld Kampioenschap MX1-MX2. De wedstrijd wordt verreden op het circuit De Herselsebossen in Brabantse Lierop.

Vandaag was het vooral veel oefenrondes en kwalificatieronds voor morgen als er om de wereldtitels zal worden gereden. In de MX1 klasse wordt het morgen ondanks de uitval van Nieuw-Zeelander Joshua Coppins toch spannend. Gedoodverfde kampioen is Steve Ramon. Kevin Strijbos en Sébastien Pourcel maken nog kans tegen Ramon, maar een achtste plaats zondag in een van de twee reeksen volstaat voor Ramon.

Zonder veel problemen heeft de Itialiaan Antonio Cairoli zich verzekerd van de MX2 pole in Lierop. Cairoli had niet veel moeite nodig om de kwalificatie wedstrijd te winnen. Gareth Swanepoel zette de tweede kwalificatie wedstrijd op zijn naam. De Nederlanders Erik Eggens, Mike Kras, Rinus van de Ven en Rob van Vijfeijken plaatsten zich voor de wedstrijden van morgen. Pascal Brons en George Strik konden dat helaas niet voor elkaar krijgen.
Provincie:
Tag(s):