zondag, 1. april 2007 - 18:06

Sparta en Heerenveen delen punten

Sparta en SC Heerenveen hebben de punten vanmiddag gedeeld. De Friezen leidden voor rust met 0-2, maar via debutant Darryl Roberts en een benutte strafschop van Sjaak Polak kwam Sparta toch nog op gelijke hoogte. Al schieten beide ploegen eigenlijk weinig op met het resultaat.

Petter Hansson bracht de bezoekers in de elfde minuut op voorsprong. De Zweedse captain kopte raak uit een corner van Gonzalo Garcia-Garcia. Elf minuten later scoorde de Spaanse Uruguayaan zelf. Een combinatie met Afonso Alves rondde hij af. Daarmee scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Voor rust kon Sparta nauwelijks seerieuze tegenstand bieden.

Trainer Wiljan Vloet bracht bij de thuisclub in de rust Steve Olfers en Darryl Roberts. Laatstgenoemde maakte zijn officiële debuut voor Sparta. De international van Trinidad & Tobago stond nauwelijks in het veld of hij kopte raak uit een lange voorzet van Sepp de Roover: 1-2. De thuisclub kreeg hierna direct vertrouwen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Linksback Calvin Jong-A-Pin beroerde de bal met de hand, waarna Sjaak Polak vanaf elf meter raaktrapte: 2-2.