zaterdag, 14. april 2007 - 8:50

Sparta en Utrecht in balans

Sparta en FC Utrecht hebben in hun strijd voor plaatsing in de playoffs beide één punt behaald; 1-1.

Sparta kwam al snel op voorsprong door een schitterende treffer van Darryl Roberts uit Trinidad en Tobago, die op aangeven van Bouaouzan al kappend en draaiend het strafschop gebied van FC Utrecht binnen liep. Met een mooie bal om Vorm heen bracht de jonge aanvaller de stand op 1-0.

Voor de rust viel FC Utrecht vooral op in het incasseren van gele kaarten. Na de rust kregen de bezoekers meer kansen. Cornelisse (kopbal naast), Somers (in vrije positie naast) en Van Dijk (vrije trap op de paal) waren er al dichtbij. Het was echter invaller Leroy George die FC Utrecht verdiend op gelijke hoogte bracht.

In de laatste tien minuten gingen beide ploegen nog voor de volle winst, maar bij een Utrechtse uitval zat er voor de Rotterdamse aanvoerder Schenkel niets anders op dan een proffesionele doch groffe overtreding te maken. Scheidsrechter Van Egmond was resoluut: De rode kaart. In de laatste minuten kwam er in de stand geen verandering meer.