zondag, 4. februari 2007 - 17:05

Sparta gelijk tegen Roda

Raymond Atteveld heeft zijn eerste punt als hoofdcoach in het betaalde voetbal te pakken. Op bezoek bij Sparta zag de opvolger van de naar HSV vertrokken Huub Stevens zijn Roda JC met 2-2 gelijkspelen.

Voor rust viel er nauwelijks iets te genieten op het Kasteel. Slechts het vroege doelpunt van Boldizsár Bodor, door Andres Oper met de borst bediend, deed het publiek op Spangen even opveren. Na de pauze speelde zich een totaal ander duel af voor de ogen van de trouwe Sparta-supporters. De ploeg van Wiljan Vloet opereerde ineens met flair, nadat Haris Medunjanin en Michael Krohn-Deli Iderlino Moreno Freire en Jason Oost waren komen vervangen. Roda werd onder druk gezet, wat leidde tot een door Sjaak Polak benutte penalty en een goal van Sparta-debutant Cecilio Lopes.

De ploeg uit Kerkrade kwam daarna goed weg, omdat diezelfde Lopes en Yuri Rose paal en lat raakten. De gasten bleven daardoor in de wedstrijd en zagen Oper zo'n tien minuten voor tijd met een geplaatst afstandschot zelfs nog de gelijkmaker aantekenen.