zaterdag, 22. september 2007 - 23:11

Sparta maakt één helft indruk

Sparta heeft zaterdag in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers speelden in de eerste helft met Heracles. In de tweede helft was de ploeg echter geen schim meer van de ploeg die er in de eerste stond. Heracles verzuimde het karwei helemaal af te maken.

Voor beide ploegen geldt het gelijkspel als een domper. Beide ploegen hadden nog geen wedstrijd gewonnen in de competitie. Sparta speelde voor de vierde keer op rij gelijk.
Sparta gaf in de eerste helft niet de indruk dat het Heracles met een punt richting Almelo zou laten rijden. De Rotterdammers waren in de eerste helft heer en meester op het veld. Heracles kwam er nauwelijks aan te pas. Via Nourdin Boukhari, Charels Dissels en de veelvuldig opkomende Kim Jaggy was er al vanaf vijf minuten in de wedstrijd veel dreiging. De eerste grote kans kwam in de achttiende minuut toen Boukhari alleen op Heracles-doelman Martin Pieckenhagen af ging en breed legde op collega-aanvaller Charles Dissels. De bal was iets te scherp, waardoor Pieckenhagen nog net kon redden. Twee minuten later werd een Sparta-doelpunt afgekeurd, omdat Ayodele Adeleye buitenspel stond.

Na een half uur wedstrijd viel het verdiende doelpunt voor Sparta. Boukhari ontving de bal van Kim Jaggy en met een halve omhaal schoot hij de bal netjes in de linkerhoek. Aan het eind van de eerste helft miste Karim Bridji nog een enorme kans toen hij alleen op Sparta-doelman Sander Westerveld af kon. De geroutineerde doelman was echter te snel en Bridji miste de grootste Heracles-kans van het eerste deel.

In de tweede helft was het echter ineens gedaan met de dadendrang van Sparta. Waar het in de eerste helft onder leiding van aanvoerder Boukhari imponeerde, legde het in de tweede helft met een bij vlagen onzichtbare Boukhari weinig op de mat. Alleen doelman Sander Westerveld zorgde ervoor dat niet meer dan één doelpunt viel.

Na een kwartier in de tweede helft liet Heracles-middenvelder Srdjan Lakic na te scoren toen ook hij op Westerveld stuitte. Drie minuten later leek invaller Everton hetzelfde lot beschoren toen hij langs Westerveld schoot. De bal belandde echter op de paal en in de rebound kon Everton wel binnenschieten, zonder een doelman voor zijn neus. De gelijkmaker was gezien de spelverhoudingen terecht. Beide ploegen probeerden het daarna nog, maar waren aanvallend onmachtig.