zondag, 9. december 2007 - 17:10

Sparta pakt eerste zege seizoen

(Elfvoetbal) Sparta heeft zondagmiddag tegen NEC Nijmegen de eerste zege van het seizoen gepakt. Daarmee stijgen de Rotterdammers ook nog eens naar de zeventiende plek in de eredivisie.

Twaalf wedstrijden speelde Sparta en daarin lukte het nog niet om te winnen. Zondag tegen NEC was een frommeldoelpunt nodig voor de eerste zege. Yuri Rose zorgde na een hoekschop met een lobje voor het winnende doelpunt.

Sparta had dit seizoen ook nog geen enkele keer de nul gehouden, dus ook van die statistiek neemt de ploeg van de nieuwe trainer Adri van Tiggelen afscheid. Met de eerste zege van het seizoen is Sparta concurrent Excelsior voorbij in de eredivisie.

De Rotterdammers hadden geluk dat ze zondag een tegenstander tegenover zich hadden die moeite heeft met scoren. NEC scoorde dit seizoen maar twaalf doelpunten en dat hadden er na twintig minuten wedstrijd tegen Sparta al meer moeten zijn.

NEC speelde in de eerste 25 minuten het beste en met name de Hongaarse aanvaller Krisztian Vadocz had de mogelijkheid om een doelpunt te maken. Zijn eerste afstandschot werd goed verwerkt door Sparta-doelman Sander Westerveld. Bij de tweede keer schoot Vadocz opnieuw tegen de keeper. De laatste mogelijkheid voor NEC werd gemist door Jeremain Lens.

Daarna was het Sparta dat de wedstrijd domineerde en een doelpunt maakte. NEC had niet meer het beste van het spel. Heel even leek het aan het begin van de tweede helft dat NEC weer scherp begon, maar dat zakte snel weg. Pas een kwartier voor tijd zette NEC weer aan, maar veel meer dan het fabriceren van lange schoten lukte niet. Het was daardoor Sparta dat zelfs nog de mogelijkheid kreeg de 2-0 te maken. Charles Dissels en Darryl Roberts misten echter kansen die wel hadden moeten zitten.

Daaruit bleek dat Sparta met de eerste zege van het seizoen nog zeker niet op het goede spoor zit. De ploeg uit Rotterdam zal nog alle zeilen moeten bijzetten om nieuwe zeges aaneen te rijgen. Te beginnen vrijdag tegen nummer vijf Roda JC.