zondag, 26. augustus 2007 - 13:06

Spectaculaire achtervolging op A73

Oostrum

De politie heeft zaterdagavond rond 22.30 uur na een wilde achtervolging een 36-jarige man uit Venray aangehouden op de Deurneseweg op verdenking van poging tot doodslag. De automobilist was staandegehouden op de Venloseweg in Horst in verband met een alcoholcontrole. Na de blaastest wilde de man niet meer meewerken aan een ademanalyse op het politiebureau en reed met hoge snelheid weg in de richting van de A73.

De man reed met snelheden tussen de 160 en 180 km/uur over de snelweg achtervolgd door twee motoragenten. Hierbij probeerde hij een van de motoragenten van de weg te drukken. Die kon de auto ternauwernood ontwijken. De man slingerde met hoge snelheid van links naar rechts over de beide rijstroken en vluchtstrook van de A73. Hij wist een blokkade van politieauto’s op de afrit bij Venray te ontwijken. Daarbij raakte een van de politieauto’s zwaar beschadigd.

De man kon op een rotonde op de Deurnseweg in Oostrum uiteindelijk worden gestopt waarbij ook een politieauto werd beschadigd. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):