zondag, 9. september 2007 - 16:17

Spectaculaire stunts op EK Streetbike freestyle

Amsterdam

Hét freestyle festival van het jaar met kicks en tricks van de straat vond plaats op 8 en 9 september 2007 op de NDSM Werf te Amsterdam. Gedurende het hele wekend waren er cross-overs van freestyle sporten en de urban cultuur. Publiekstrekker was toch wel het EK Streetbike Freestyle met meer dan 60 motorstunter uit heel Europa.

Urban Action brengt voor het eerst het Europees Kampioenschap Streetbike Freestyle naar Amsterdam. Meer dan 60 motorstunters met namen als Chriss Pfeiffer, AC Farias en Nederlands kampioen Johnnie Do gaan de strijd aan voor de Europese titel. Speciaal voor hen was een gedeelte van het terrein geasfalteerd.

Daarnaast was er een spectaculaire luchtshow van Bird-man skydivers en een recordpoging van de torenkraan op het terrein door GoFast basejumper Johan Vervoort.

Ook werd ook de culturele kant van het straatleven uitgelicht met presentaties van graffiti kunstenaars als Straatpasta, Urban arts en de uitspattingen van het Kattenbak collectief, MeBike, en de Pickup club. Levensgrote fotowerken van fotografen Dennis van Doorn en Alexi Jimenez en ontwerpen van onder andere Nolliedus en Bitches in Control.
Provincie:
Tag(s):