zondag, 17. juni 2007 - 17:08

Speelpark Klein Zwitserland getroffen door blikseminslag

Tegelen

In Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen is zaterdagavond rond 19.00 uur tot twee keer toe de bliksem ingeslagen. In eerste instantie werd een boom geraakt die vervolgens ontplofte door de inslag en hierdoor het naastgelegen paviljoen beschadigde. Ook werd het paviljoen zelf door de bliksem getroffen, zo meldt woordvoerder Hugo Verweij van het Tegelse speelpark. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Wel loopt de aangerichte schade aan het paviljoen in de tonnen, aldus Verweij.

Het park was op het moment van het onweer al gesloten voor publiek. Wel waren er nog enkele tientallen mensen in besloten groepen aanwezig. Zij zijn tijdig geëvacueerd naar het hoofdgebouw. Twee weken geleden heeft het personeel van het pretpark nog het bedrijfshulpverleningsplan geoefend. De hulpverlening functioneerde na de blikseminslag dan ook goed, aldus Verweij.

De schade aan het paviljoen is groot. Zo is het dak ingestort, en een gedeelte van de muur. Dit zal opnieuw moeten worden gebouwd. Ook zijn alle computersystemen en kassa’s in het paviljoen vernield. Toch was het park vandaag weer gewoon geopend voor het publiek en mocht het ruim 800 bezoekers verwelkomen. Voor alle computersystemen is een back-up systeem voorhanden dat het speelpark draaiende houdt in noodgevallen. Het speelpark zelf heeft geen schade opgelopen door het onweer.
Provincie:
Tag(s):