maandag, 27. augustus 2007 - 20:50

Spetterende Sportinstuif in Diever

Diever

Op donderdag 6 september kan iedere Westervelder van 12 tot en met 19 jaar zich helemaal uitleven in een pannakooi, op de klimmuur en in een danswedstrijd. De gemeente Westerveld houdt dan voor alle jongeren van 12 jaar en ouder van 16:00 - 18:00 uur een spetterende sportinstuif in het Dingspilhuus in Diever. De toegang is gratis en opgave vooraf is niet nodig.

Wat is er allemaal te doen tijdens de sportinstuif: pannavoetbal in de pannakooi, basketball, de Sportgames Danswedstrijd, judo, klimmen op de klimmuur, volleybal, Nintendo Wii competitie en nog veel meer.

Deze sportinstuif is een van de vele activiteiten van het BOS-project van de gemeente Westerveld. Steeds meer mensen hebben overgewicht en in de gemeente Westerveld is dit niet anders. Sporten is een goede manier om overgewicht te voorkomen. Een groot deel van de jongeren van 4 tot en met 19 jaar beweegt jammer genoeg toch te weinig.

De gemeente Westerveld wil hier iets aan doen en is het BOS-project gestart. BOS staat voor Buurt, Onderwijs en Sport, en binnen het BOS-project zal deze driehoek samenwerken om de achterstanden terug te dringen. Het welzijnswerk, scholen en sportverenigingen gaan de komende jaren uiteenlopende activiteiten organiseren om overgewicht, bewegingsarmoede en overlast, onder andere in de vorm van pesten, op een sportieve manier te bestrijden.
Provincie:
Tag(s):