donderdag, 13. september 2007 - 21:25

Spinhuislezing in het Gevangenismuseum

Veenhuizen

Donderdag 20 september a.s, wordt in het Gevangenismuseum weer de jaarlijkse Spinhuislezing gehouden. Dit is een initiatief van de vereniging van Vrienden van het Gevangenismuseum. Met de Spinhuislezing wil de vereniging jaarlijks een bekende Nederlander in het Gevangenismuseum laten spreken over een actueel onderwerp in de strafrechttoepassing. Vorig jaar sprak de bekende strafrechtsadvokaat Willem Anker. Dit jaar is dat emeritus hoogleraar Hans Crombag.

Rechterlijke dwalingen, doofpotaffaires, afluisterpraktijken; het lijkt momenteel aan de orde van de dag te zijn. Hans Crombag was verbonden aan de universiteit van Leuven, Antwerpen en Maastricht en is een bekend onderzoeker van gerechtelijke dwalingen. De titel van zijn lezing is: “Wie geven wij het laatste woord?�

Hiermee verwijst hij naar de problematiek dat, in de huidige regeling, het Openbaar Ministerie de instantie is die strafrechtelijke zaken aankaart en tevens de instantie is die beslist over heropening van zaken. De verwikkelingen rond de Schiedammer parkmoord, een zeldzaam geval van rechterlijke dwaling, heeft dit probleem op de politieke en maatschappelijke agenda geplaatst.

De lezing zal worden gehouden in het Gevangenismuseum, Oude Gracht 1 te Veenhuizen. Aanvang 15.00 uur, de toegang is gratis.

Aanmelden kan, bij voorkeur via email: vriendenmuseum@tiscali.nl of, indien men niet over e-mail beschikt, per telefoon: 06-51248009 Ook kan men hier terecht voor meer informatie over de lezing en de Vereniging van Vrienden van het Gevangenismuseum.
Provincie:
Tag(s):