dinsdag, 26. juni 2007 - 12:10

Sponsortocht van 400 kilometer in rolstoel

Stadskanaal

De Sponsortocht voor Stichting Service Dogs is een tocht naar een idee van Bea Sneep. Bea is 38 jaar, door een sportongeval maakt zij sinds 12 jaar gebruik van haar rolstoel. Zij zal de tocht over een afstand van ca. 400 kilometer van Stadskanaal naar het Drielandenpunt Vaals per handbewogen rolstoel samen met haar hulphond Fingal gaan afleggen. Fingal is de eerste Witte Duitse Herder die in Nederland als hulphond is opgeleid door Bea zelf, in samenwerking met Markus Goetz van de Stichting Service Dogs.

Op 2 juli 2007 gaat het dan werkelijk gebeuren. Bea Sneep begint aan de sponsortocht voor Stichting Service Dogs. Een tocht die uniek is in Nederland omdat dit nog niet eerder in Europa heeft plaatsgevonden. De start van de 400 kilometer lange tocht per handbewogen rolstoel begint voor het gemeentehuis van Stadskanaal. De loco burgemeester Dhr. Bolk van Stadskanaal geeft het startschot om 09.00 uur. Bea rijdt ongeveer 26 kilometer per dag en rust dan uit op de afgesproken locatie die op de route ligt.

Bea wil met deze monstertocht geld binnen halen voor mensen die door de zorgverzekeraar worden afgewezen en niet in aanmerking kunnen komen voor een hulphond maar hier wel veel baat bij hebben.
Wilt u Bea volgen houd dan onze website www.servicedogs.nl www.servicedogs.nl in de gaten.
Ook via de weblog servicedogopsjouw.punt.nl is Bea te volgen.
Provincie:
Tag(s):