zaterdag, 24. november 2007 - 10:49

Spoorwegmuseum leent collectie uit

Utrecht

Het Spoorwegmuseum stelt vanaf 25 november een deel van zijn 25.000 exemplaren tellende affichecollectie beschikbaar voor het grote publiek. Het museum werkt hiervoor samen met Kunstuitleen Utrecht, zodat abonnees de affiches kunnen lenen en thuis aan de muur kunnen hangen. In totaal worden 250 affiches uit de periode 1945 tot 1996 aangeboden van gerenommeerde ontwerpers als Dick Bruna, Koen van Os en Frans Mettes.

Een selectie hiervan is van 25 november tot 28 januari te zien in de tentoonstelling ‘Affiches Opgespoord’ in Het Gebouw in Leidsche Rijn.
Het Spoorwegmuseum is met deze actie het eerste museum dat zijn collectiestukken uitleent. Dat is een baanbrekend initiatief te noemen in de museumwereld.

Paul van Vlijmen, directeur van Het Spoorwegmuseum, zegt hierover: “Wij zijn trots op onze collectie affiches, één van de grootste collecties van Nederland, en dat willen we graag delen met zo veel mogelijk mensen. Binnen ons museum is helaas niet de ruimte om onze gehele collectie te tonen. De samenwerking met Kunstuitleen Utrecht biedt ons de mogelijkheid om dit wel te doen.�
Provincie:
Tag(s):