dinsdag, 3. juli 2007 - 14:36

Spoorwegpolitie doet inval bij schroothandelaar

Rotterdam

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag een schroothandel in Rotterdam en een woning in Barendrecht doorzocht. Er werd beslag gelegd op de administratie, computers, verschillende auto’s en een boot.

Tevens nam de politie een grote hoeveelheid contact geld in beslag. De schroothandelaar wordt ervan verdacht gestolen koper te hebben opgekocht en hieruit financieel voordeel te hebben gehaald.

De Spoorwegpolitie startte in januari 2007 een onderzoek naar koperdiefstal op het spoor. Het onderzoek leidde naar de schroothandelaar, een 39-jarige man uit Barendrecht. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, heling en witwassen. Financieel specialisten van de Nationale Recherche van het KLPD en digitaal rechercheurs van Politie Rotterdam-Rijnmond ondersteunen de Spoorwegpolitie bij het onderzoek.

Koperdiefstal op het spoor heeft een grote maatschappelijke impact. Treinreizigers lopen vertraging op en vervoerders en de spoorbeheerder en vervoerders ondervinden economische schade. In 2006 waren er 132 meldingen van verstoring op het spoor door koperdiefstal. In het eerste halfjaar van 2007 bedraagt het aantal meldingen 90. De Spoorwegpolitie hield tot nu toe in 2007 negen koperdieven aan.
Provincie:
Tag(s):