zaterdag, 20. oktober 2007 - 12:46

Sporenonderzoek zelfdoding vrouw en dood dochter afgerond

Enschede

Het speciaal samengestelde rechercheteam van Politie Twente dat onder de naam ‘Asmara’ onderzoek doet naar de doodsoorzaak van de 37- jarige vrouw en haar 16-jarige dochter uit Enschede heeft het sporenonderzoek aan het spoor en in de woning afgerond. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Via sectie door de patholoog-anatoom is de feitelijke doodsoorzaak van beide personen vastgesteld. De lichamen zijn vrijgegeven en aan de familie overgedragen. Met deze medische verklaring is echter niet duidelijk wat de toedracht tot en omstandigheden zijn voor de dood van de vrouw en haar dochter.

Analyse van alle gegevens uit het tactisch rechercheonderzoek en de combinatie met het sporenonderzoek moet in de loop van volgende week leiden tot een hypothese. Pas dan zal blijken of er mogelijk sprake is van strafbare feiten. Tot die tijd sluit de politie geen enkele optie uit. Het team Asmara telt ruim twintig medewerkers.

De naam Asmara die is gegeven aan het rechercheteam dat het onderzoek verricht is een willekeurig gekozen naam. Dit is gebruikelijk voor grootschalige recherche onderzoeken. Asmara is een Afrikaanse plaatsnaam.
Provincie:
Tag(s):