dinsdag, 17. april 2007 - 15:23

Sport en muziekspel in Prismare

Enschede

Een van Enschedees grootste bouwprojecten, Prismare in Roombeek, is bijna gereed. De bouwers en gebruikers zijn bezig met de laatste details en afwerkingen. Sinds deze week wordt er al volop gebruik worden gemaakt van de nieuwe faciliteiten in het complex, zoals de sportzaal en de theaterzaal. Op deze manier krijgen de inwoners van Enschede een mooi voorproefje op wat er straks allemaal te doen is in het nieuwe hart van Roombeek.

Deze week sporten de leerlingen van de scholen voor het eerst in de spiksplinternieuwe sportzaal van Prismare en dat bevalt goed. De leerlingen hoeven slechts het schoolplein over te steken voor de gymles. Eén basisschool hoeft zelfs helemaal niet naar buiten om de sportzaal te bereiken. Zij bevinden zich namelijk in het zelfde deel van cluster. Tijdens de gymlessen worden de mogelijkheden van de zaal optimaal getest en benut door de leerlingen. Ook de overige inwoners van Enschede Noord kunnen vanaf nu gebruik maken van een van de modernste en grootste sportzalen van Enschede.

Met de komst van Prismare heeft Enschede er een nieuw theater bij. Zaterdag 21 april geeft het Harmonie Orkest Twente haar voorjaarsconcert in de nieuwe zaal. Het belooft een interessant concert te worden met verschillende muziekstijlen en medewerking van Martijn Bakker en Nicole Vinke (zang) en Gerben van Houwelingen (trombone). Een eerste try-out repetitie van het Harmonie Orkest Twente in Prismare leidde tot enthousiaste reacties bij de leden over de akoestiek. ‘We zijn blij dat er een goede zaal in Enschede is bijgekomen, want die zijn erg schaars.’ Aanstaande zaterdag kan het publiek zelf kennismaken met de akoestiek in Prismare. Het concert begint om 20.00 uur.
Provincie:
Tag(s):