vrijdag, 13. april 2007 - 8:26

Sport verbroedert?!

Alkmaar

Woensdagavond 11 april is er een vechtpartij ontstaan tussen voetballers. Het schoolvoetbaltoernooi in Alkmaar eindigde in een massale vechtpartij.

Op het terrein van het Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan in Alkmaar waar de teams van de St. Matthiasschool en de Belloschool tegen elkaar speelden begon de vechtpartij.

Tijdens de wedstrijd werd een jongen uit het team van de Belloschool zo hard geschopt dat hij voor behandeling moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 18.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een massale vechtpartij op het sportveld. Vijf eenheden van de politie gingen ter plaatse. Hier bleek de vechtpartij inmiddels voorbij te zijn. In totaal deden drie personen aangifte van mishandeling. Twee verdachten konden worden aangehouden. De aangiftes en aanhoudingen hadden betrekking op het volgende:

Een 40-jarige vrouw uit Alkmaar bleek te zijn geslagen met de hak van een damesschoen. Ook was zij hard aan haar haar getrokken. Zij liep daarbij een bloedende hoofdwond op. De vrouw wist echter de pump van haar belaagster af te pakken. Kort daarop kon de politie een 20-jarige Alkmaarse aanhouden die slecht een schoen bleek te hebben.

Ook werd een 41-jarige Alkmaarse aangehouden voor deze mishandeling. De 12-jarige zoon van het slachtoffer werd direct na de wedstrijd door een jongen uit het publiek op zijn hoofd geslagen. Dit slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan. Een dader kon nog niet worden achterhaald.

Een 38-jarige medewerkster van de kantine van Alcmaria Victrix probeerde tijdens de vechtpartij tussenbeiden te komen. Zij liep daarbij letsel aan haar hand op en moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling laten stellen
Provincie:
Tag(s):