dinsdag, 10. juli 2007 - 0:05

Sportparken Maastricht krijgen kunstgrasveld

Maastricht

Deze week is gestart met de aanleg van 2 nieuwe kunstgrasvoetbalvelden in Maastricht. Indien het proces volgens planning verloopt kan vanaf 1 september op sportpark de Geusselt en op sportpark Zuid in De Heeg voortaan op kunstgras worden gevoetbald, zo meldt de gemeente Maastricht.

Door te intensief gebruik kwam op beide sportparken de voortgang van de competitie- en trainingen en het veilig gebruik van de velden in het gedrag. Het aanleggen van extra velden op de bestaande complexen is niet meer mogelijk. Omdat kunstgras veel meer bespelingsuren biedt, geschikt is voor
multifunctioneel gebruik en nauwelijks hinder heeft van weersinvloeden is ervoor gekozen 2 bestaande grasvelden te vervangen door kunstgras.

Door de aanleg van de 2 nieuwe kunstgrasvelden wordt het actueel capaciteitsprobleem voor een aantal voetbalverenigingen op sportpark Zuid opgelost en op sportpark De Geusselt verminderd. Ook kunnen andere sportverenigingen gebruik maken van deze velden, wanneer de voetbalclubs niet actief zijn.
Provincie:
Tag(s):