donderdag, 18. oktober 2007 - 17:30

Spreukenborden-actie in Nijmegen

Nijmegen

Stichting Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen is in Nijmegen gestart met een spreukenbordenactie van bekende Gelderlanders om donateurs te werven en bekendheid te geven aan haar doelstelling: bescherming en ontwikkeling van natuur en cultuur in Gelderland.

In het kader van deze spreukenbordenactie hebben burgemeester Thom de Graaf, directeur Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen Janine Pijl, oud minister-president de heer Dries van Agt, schrijver Jan Siebelink, kunstenaar Klaas Gubbels, voetbaltrainer Edward Sturing en de Nijmeegse sportheld Perry Ubeda hun eigen spreuken onthuld. Zij hebben hun spreuk persoonlijk toegelicht en de band met Nijmegen en het Gelders landschap onderstreept.

De spreukenborden van de bekende Gelderlanders waaronder ook Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Jan Terlouw, Jan Rietman, Guus Hiddink, Bennie Jolink en vele anderen, verschijnen in de voortuinen van de begunstigers in Nijmegen en omstreken. De actie loopt tot eind december.

Op de Gedeputeerdeplaats van het Stadhuis in Nijmegen stonden ruim 500 vruchtdragende bomen en struiken klaar om deze gratis aan de inwoners van Nijmegen uit te reiken. Deze bomen- en struikenactie is de opmaat voor een nieuw aan te leggen ‘Begunstigerbos’ in 2008, nabij het verkeersknooppunt Ewijk. Honderden inwoners van Nijmegen hebben gretig gebruik gemaakt van deze ludieke actie.
Provincie:
Tag(s):