maandag, 16. juli 2007 - 11:20

Sprintgeweld op Drafbaan Groningen

Groningen

Op de sfeervolle Drafbaan Groningen staan vrijdag 20 juli vanaf 17.00 uur de sprinters in het middelpunt der belangstelling. Op de Groninger Sprintdag worden 8 koersen verreden over 1700 meter en staat snelheid en sprintkracht centraal. De baan is geopend vanaf 16.00 uur, zodat de bezoekers rustig een plekje kunnen zoeken en wellicht een weddenschap afsluiten op de races deze dag.

In de eerste koers staan gelijk enkele leuke paarden aan de start en dat is direct al een reden om op tijd te komen. Groninger baantrainer Henk Tammenga spant Upy Sea in en dat is een favoriet. Geertje de Leeuw heeft de paarden ook in topvorm en zij gaat de strijd aan met Worldwide Expo. Onder de negen starters in deze koers zijn meer paarden om rekening mee te houden.

In de tweede koers mogen de amateurs hun sprintkracht bewijzen. Dicky Hof is één van de favorieten met Viva di Tutie A, maar Sonja van der Grift kan weerstand bieden met Unafraid Wish en 'local hero' Trudy Schroor jaagt op de eerste overwinning in haar loopbaan in Groningen en brengt Ulrica Viola mee.

Het programma gaat verder met nog een koers voor beginnende paarden en ook nu een open veld, waarin Weeschtaaj met Joop Pool en Wladimir met Rosalie Janssen kansrijk lijken.

Ook de tien paarden die daarna verschijnen zijn aan elkaar gewaagd. Vulcano ZR met Hubert Schoonhoven zou kunnen winnen, maar heeft net als Veronie Wollem en Giel van der Togt het niet getroffen met de startpositie. Dat schept kansen voor Ventura met Robin Bakker.
Provincie:
Tag(s):