woensdag, 2. mei 2007 - 10:53

Spyker doet niet mee aan extra testdag

Het team van Spyker komt vandaag nog wel de baan op met Christijan Albers achter het stuur, maar pakt aan het einde van de dag het vliegtuig terug naar Engeland. Alle andere Formule 1-teams hebben besloten om morgen ook nog te testen in Barcelona, maar de Nederlandse renstal doet daar niet aan mee.

Door het slechte weer van gisteren reden alle teams minder ronden. Zo ook Spyker, maar het team vindt het niet nodig om een dag extra te blijven. Adrian Sutil reed slechts elf ronden en kwam tot een tiende tijd. Slechts twee andere coureurs reden minder ronden dan de Duitser en die eindigden dan ook onder de Spyker-coureur.

Het beperkte aantal ronden van Sutil kwam niet alleen door de erbarmelijke weersomstandigheden, maar ook door de crash van testcoureur Adrian Valles aan het einde van de eerste dag. Dat zorgde ervoor dat de gehele linkerkant van de auto vervangen moest worden en dat kostte ongeveer 225 manuren om te repareren. Na elf ronden kon Sutil de pitbox indraaien en sloot het team de deuren om geen risico meer te nemen.

Chief technical officer Mike Gascoyne: “Door de slechte omstandigheden konden we jammer genoeg geen vol programma draaien. De jongens van het team hebben geweldig werk afgeleverd door de hele nacht door te werken om de auto weer te herstellen. Maar door een tekort aan reserveonderdelen wilden we geen risico meer nemen. Hopelijk krijgen we vandaag beter weer als Christijan in de auto plaats neemt en kunnen we bruikbare data verzamelen.�
Categorie:
Tag(s):