zondag, 30. september 2007 - 16:19

Spyker heeft haar punt te pakken

Wat bij Scuderia Toro Rosso al werd gevreesd is waarheid geworden. Vitantonio Liuzzi is beboet voor het inhalen onder de gele vlag tijdens de Grand Prix van Japan. De Italiaan kreeg een straf van 25 seconden opgelegd, omdat Sutil daarbinnen eindigde direct achter Liuzzi, heeft Spyker dit seizoen het eerste punt te pakken.

Sutil zelf is er blij mee: "Ik ben er erg blij mee, ik wist het zeker dat we hem verdient hadden. Daarom is het mooi dat we het daadwerkelijk krijgen. Het is een geweldig gevoel, ook al hebben we hem niet direct in de race gepakt. Het is de juiste beslissing geweest van de stewards!"

Teambaas Colin Kolles voegde daar nog aan toe: "We hadden duidelijk bewijs dat Sutil werd ingehaald door Liuzzi op een illegaal moment, het is mooi dat de stewards daar gehoor aan gaven. Deze beslissing, die ons het eerste punt ooit heeft gegeven is een beloning voor Adrian, die een geweldige race reed. Het is een weldoening voor het hele team, dat al een hele tijd hard werkt. Nu we dit ijkpunt hebben gehad, kunnen we door met het verder ontwikkelen van ons team."
Categorie:
Tag(s):