donderdag, 19. april 2007 - 9:06

Spyker komt eerder met B-versie F8-VII

Het team van Spyker had gepland om bij de Grand Prix van Turkije met een B-versie van de F8-VII te komen, maar die introductie is een maand vervroegd naar de Grand Prix van Europa op de Nürburgring. Dat zegt chief technical officer Mike Gascoyne, die ook aangeeft dat er tot die tijd updates blijven komen. “We hebben nieuwe onderdelen voor de race in Barcelona en we hopen ook voor de race in Monaco met een nieuw pakket aan de start te staan. We staan dus niet stil en dat is goed.�

De Engelsman vervolgt: “De voor Turkije geplande B-specificatie van de auto brengen we al bij de race in Duitsland. Omdat we tot die tijd met updates blijven komen is die B-auto ook meer een grotere update. De achterkant is nieuw, we krijgen een nieuwe versnellingsbak, nieuwe radiatoren, het bodywork wordt aangepast en ga zo maar door.

We weten nu al dat we op aerodynamisch gebied een grote stap vooruit zullen maken. De stabiliteit van de achterkant van de auto wordt vooral flink verbeterd. We stappen over van roterende naar lineaire schokdempers. Toen ik nog bij Toyota werkte leerden we dat dat een groot verschil maakt als het om de controle van de achterkant van de auto gaat. Dus ik heb veel vertrouwen in die B-versie en het zal een grote stap voorwaarts zijn�, aldus Mike Gascoyne.
Categorie:
Tag(s):