donderdag, 23. augustus 2007 - 12:46

Spyker moet debuut B-versie uitstellen tot Italië

Het Nederlandse Formule 1-team van Spyker heeft het debuut van de B-versie noodgedwongen uit moeten stellen. Aanvankelijk zou de nieuwe wagen dit weekend het debuut maken tijdens de Grand Prix van Turkije, maar dit is uitgesteld wegens het niet halen van de crashtest.

Chief technical officer Mike Gascoyne reageerde uiteraard teleurgesteld. "Dit is natuurlijk een harde klap voor ons, zeker voor iedereen in de fabriek die zo hard gewerkt heeft om de auto klaar te stomen voor de race in Turkije. Vorige week ging het mis bij de crashtest van de achterkant van de auto en we vermoeden dat het komt omdat we een hele lading verkeerd materiaal hebben gekregen. Van die bestelling was alles onbruikbaar en de internationale autosportbond FIa vond de maatregelen die we getroffen haddden niet genoeg."

En dus rijdt Spyker in Turkije met de oude F8-VII. Gascoyne: "We gaan er het beste van maken. Toen het probleem zich aandiende hebben we gelijk besloten om twee oude en twee nieuwe auto's mee te nemen, dus dat is niet echt een probleem. Het is alleen jammer dat we komend weekend dus geen prestatieverbetering zullen zien. Het enige positieve aan deze zaak is dat we de B-auto nu eerst kunnen testen op Monza. Dat moet ons de mogelijkheid bieden om tijdens de Grand Prix van Italië goed voorbereid met de nieuwe auto aan de start te staan."
Categorie:
Tag(s):