dinsdag, 10. juli 2007 - 11:02

Spyker schuift Albers aan de kant

Christijan Albers heeft afgelopen zondag zijn voorlopig laatste Grand Prix gereden. De Nederlander wordt door betalingsachterstand van één van zijn sponsoren door het team van Spyker aan de kant geschoven.

Mol zei ook dat het een van zijn moeilijkste beslissingen uit zijn leven was, maar hij nam het besluit uit zakelijke oogpunt. Albers zal tevens niet in actie komen tijdens de test op het circuit van Spa-Francorchamps deze week. De coureur blijft wel in een andere rol aan Spyker verbonden.

Teambaas Colin Kolles over het gedwongen afscheid van zijn coureur: "Het is jammer, want Christijan begon zich eindelijk op zijn gemak te voelen in de auto. Maar het ontwikkelingsprogramma van het team heeft geld nodig en doordat een van zijn sponsors niet heeft betaald hadden wij geen andere keus."

Favoriet om het plekje van Albers in te nemen is Honda-testcoureur Christian Klien. De Oostenrijker tets vandaag voor de Japanse renstal, maar hij zou gisteren al bij de Spyker-fabriek een stoeltje hebben gepast. Klien zou echter maar voor twee of drie races instappen bij de Nederlandse renstal.

Ook Narain Karthikeyan, Marc Gene, Giedo van der Garde en Marcus Winkelhock worden veelvuldig genoemd als plaatsvervangers van Albers.
Categorie:
Tag(s):