vrijdag, 18. mei 2007 - 9:36

Staatssecretaris bezoekt duizendste Wegwijsdag

Middelburg

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) heeft de Wegwijsdag in 1990 in het leven geroepen. Doel is jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met lokale politiek aan de slag te laten gaan.Gemeente Middelburg is met haar vierde Wegwijsdag koploper in Zeeland.

Daarom heeft de initiatiefnemer van het project Middelburg uitgekozen om hun 1000e Wegwijsdag te houden. Ter gelegenheid van dit jubileum zal de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, mevrouw Bijleveld-Schouten, waarschijnlijk een deel van het programma bijwonen.

De leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) zitten in het vijfde jaar van het VWO. Ingedeeld in groepjes buigen zij zich 30 mei over het thema ‘Uitgaan en Veiligheid’. Na gesprekken met raadsleden, ambtenaren en diverse instellingen dient elk groepje met een goed onderbouwd projectvoorstel te komen dat tijdens de afsluitende jeugdraadsvergadering wordt gepresenteerd. Het beste voorstel wordt vervolgens door de gemeente gefinancierd en uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):