dinsdag, 28. augustus 2007 - 8:08

Staatssecretaris opent nieuwe schooljaar

Amsterdam

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) komt op dinsdag 28 augustus naar de Professor Einsteinschool in stadsdeel Slotervaart in Amsterdam om het nieuwe schooljaar nationaal te openen.

Dijksma bezoekt eerst de dependance in de Wilhelmina Druckerstraat, waar zij met ouders zal praten. Thema is de Brede School en de Voorschool, het ministerie komt in de begroting 2008 met extra geld voor de samenhang van brede scholen met sport en cultuur.

Om 15.00 uur geven de staatssecretaris en stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch op het speelplein aan de Voorburgstraat het startschot, waarna een kinderpersconferentie volgt. De kinderjournalisten stellen vragen over wat de brede school betekent voor de leerlingen. Deze conferencie is in het hoofdgebouw aan de Voorburgstraat.

De Professor Einsteinschool, nu nog gelegen tussen te slopen panden, wordt het eerste Community Centre in Nederland. Naast welzijnsdiensten zijn dan ook zorgdiensten verbonden aan de school. Deze basisschool heeft zich in zeven jaar uit de top 5 van ´slechtste scholen´ (volgens Het Parool) opgewerkt tot een school, die zelfs 0,1 punt boven het landelijke gemiddelde van alle scholen in Nederland scoort.

De Professor Einsteinschool valt in de categorie ´honderd procent zwart´. De vooruitgang is ondermeer te danken aan faciliteiten voor de brede school.
Provincie:
Tag(s):