donderdag, 22. november 2007 - 20:58

Stadshart genomineerd voor prijs

Almere

Het nieuwe stadscentrum van Almere is genomineerd voor een prestigieuze prijs. De International Council of Shopping Centers (ICSI)b heeft Almere aangewezen als één van de mogelijke winnaars in de categorie “zeer groot.�

Het Stadshart moet het in deze categorie opnemen tegen Winkelcentrum Manufaktura in de Poolse stad Lodz, een 27 hectare groot winkelgebied in de oude stad met in totaal 306 winkels.

De ICSC-awards worden jaarlijks uitgereikt, een traditie die begon in 1977. De meest opvallende nieuwe en gerenoveerde winkelcentra in Europa dingen mee naar de prijs, die wordt gezien als de meest prestigieuze op het gebied van Europees winkelcentra. De ICSI zelf is een belangenorganisatie van projectontwikkelaars en eigenaren van winkelcentra.

In de omschrijving zegt de jury over almere: Een ingenieuze aanpak van het Nederlandse architectenbureau OMA van Rem Koolhaas, om een pulserend, futuristisch stadshart te bouwen dat onderdak biedt aan winkels en woningen, op een relatief klein gebied, en ook nog eens de omgeving complementeert.

Het duurt nog even voordat bekend wordt wie er heeft gewonnen. De prijsuitreiking is tussen 16 en 18 april 2008 tijdens de ICSC-conferentie in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):