dinsdag, 21. augustus 2007 - 10:20

Stadspoort behoort tot beste bedrijventerreinen

Weert

Het bedrijventerrein Stadspoort van Weert-Nederweert is opgenomen in het Jaarboek Beste Bedrijventerreinen 2007. Het jaarboek is een initiatief van het vakblad Bedrijventerrein en wordt gesteund door het Ministerie van Economische Zaken. In het jaarboek worden 18 kwalitatief hoogwaardige bedrijventerreinen beschreven.

Het Jaarboek vormt een naslagwerk voor bedrijven en gemeenten die te maken hebben met het beleid, verwerving, de ontwikkeling, de exploitatie en de dienstverlening van bedrijventerreinen. Door in dit boek te zijn opgenomen, staat bedrijvenpark Stadspoort landelijk in één keer goed op de kaart. Het convenant dat Weert en Nederweert in december 2006 sloten om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige invulling van het overkoepelende bedrijvenpark, werpt dus nu al zijn vruchten af, zo meldt de gemeente Weert. De gemeenten Weert en Nederweert hechten beiden belang aan goed ontwikkelde bedrijventerreinen. Ze vervullen een belangrijke economische functie en concentreren een groot deel van de werkgelegenheid van de stad. Hierbij heeft de regio Weert-Nederweert met name een belangrijke rol op het gebied van de maakindustrie.

Volgens het onderzoek is de ligging aan de A2 een belangrijke factor voor het bedrijvenpark. Het is een kwalitatieve entree die op een onderscheidende manier laat zien wat de regio te bieden heeft.
Stadspoort bestaat uit vier kwadranten met elk een andere invulling. Zo zijn er het bestaande bedrijvenpark Kampershoek en het in ontwikkeling zijnde Kampershoek-Noord. En de twee kwadranten Randweg-West en Pannenweg-West, waar de eerste bedrijven zich inmiddels hebben gevestigd.

Ook de centrale (dichtbij België en Duitsland) en goed bereikbare ligging op een knooppunt van wegen, water en vliegverkeer is een sterk punt, blijkt uit het onderzoek. Verder scoort Stadspoort o.a. positief op de groene uitstraling van het gebied, collectieve beveiliging, (inter)regionale samenwerking en het behoud van historische panden en bescherming van molens.

Wel stellen de onderzoekers dat de invloeden van meerdere gemeenten tot problemen zouden kunnen leiden door verschillende visies. En mogelijk dat in de toekomst door toenemende files op de A2 de bereikbaarheid vermindert.
Provincie:
Tag(s):