woensdag, 11. juli 2007 - 19:57

Stadsprediker weggejaagd uit Eindhovense binnenstad

Eindhoven

Eindhovens bekendste stadsprediker Arnol Kox is gisteren uit het centrum van de stad gejaagd door de politie. Kox werd door de agenten aangehouden wegens overlast in de Rechtestraat in de Eindhovense binnenstad.

Kox staat al jaren in de binnenstad zijn geloof luidkeels te verkondigen. Ook voerde hij duiven, waarvoor hij al eerder een verbod voor kreeg omdat de dieren voor nogal wat overlast zouden zorgen met hun uitwerpselen. Ook moest Kox zich na elk uur verplaatsen. Winkeliers klagen al jaren steen en been, omdat ze helemaal dol worden van de zichzelf steeds herhalende Kox. "Alsof een langspeelplaat overslaat", zo beschrijft een van de klagende ondernemers. In tegenstelling tot veel bezoekers van het winkelgebied, die zeggen over het algemeen weinig last te hebben van de man die verder alleen maar in zijn scootmobiel zit.

Kox, die naast het verkondigen van zijn geloof, zonder vergunning collecteerde voor een "Kapel voor Goede Geesten" zit in zak en as. Hij zegt respect te hebben voor het gezag, ondanks de godsdienstvrijheid in dit land. Hij is vandaag uitgeweken naar het winkelgebied City Centrum in Veldhoven waar hij woont.
Provincie:
Tag(s):