maandag, 27. augustus 2007 - 16:54

Stadsstrand in september decor voor Lentse Oeverspelen en jeugdspeeldag

Nijmegen

Op zondag 2 september staat het stadsstrand op de noordelijke oever van de Waal in het teken van de Lentse Oeverspelen. Op zaterdag 8 september organiseert Gezonde Stad Nijmegen ’07 ‘Spelen op het strand’, een speeldag voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar. Tot half september is het stadsstrand ingericht om te spelen, te zonnen en te ontspannen, met uniek uitzicht op de Nijmeegse skyline.

Lent 800, een werkgroep van de Dorpsschuur Lent, organiseert op zondag 2 september voor de derde keer de Lentse Oeverspelen, bedoeld om oude en nieuwe bewoners van Lent bij elkaar te brengen. Er zijn allerlei kraampjes, een kunstmarkt, zolderopruiming, open podium, oude films in de Dorpsschuur, een openluchtbiljartwedstrijd en de Oeverloze Taartwedstrijd. Tussen 14.00 en 17.00 uur worden er workshops gegeven. Op www.lent800.nl staat meer informatie over het programma en deelname. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.

Op zaterdag 8 september organiseert Gezonde Stad Nijmegen ’07 van 11.00 tot 18.00 uur ‘Spelen op het strand’. Deze speeldag op het stadsstrand is bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar en hun (groot)ouders. Deelname is gratis. De jonge bezoekers kunnen kijken naar theatervoorstellingen en een ballonnenartiest, spelen met vliegers en frisbees, en deelnemen aan workshops van clowns en jongleurs of kunnen zich laten schminken. Bovendien zijn er diverse luchtkussenattracties zoals een piratenschip en een stormbaan.

Tot en met 15 september is het Stadsstrand open om te spelen, te zonnen en te genieten van de rust, het water en de natuur, met uitzicht op de skyline van Nijmegen. Op mooie dagen is er een mobiel verkooppunt voor ijsjes en limonade en staan er strandstoelen en parasols. Om het strand ook gezond, gezellig en schoon te houden, is er bij mooi weer overdag van 12 tot 18 uur toezicht en worden het strand en het aanwezige toilet meerdere malen per week schoongemaakt.
Provincie:
Tag(s):