zaterdag, 14. april 2007 - 22:02

Standbeeld voor Frits Philips onthuld

Eindhoven

Op de Eindhovense Markt heeft zaterdagmiddag de onthulling plaatsgevonden van het standbeeld van Frits Philips. Dat gebeurde door burgemeester Alexander Sakkers en twee achterkleinkinderen. Door een druk op de knop door het drietal viel het doek naar beneden waardoor het 3,19meter hoge beeld voor het eerst aan het ruim aanwezige publiek getoond werd.

Het 200.000 euro kostende beeld is in het italiaanse Bologna gemaakt door kunstenaar Kees Verkade. Hij heeft 2,5 jaar gewerkt aan het bronzen standbeeld. Het geld is bijeengebracht door het bedrijfsleven en veel Eindhovenaren.

Er werden bij de onthulling toespraken gehouden door Wim van der Leegte, topman van VDL en tevens voorganger van de Eindhovense Fabrikantenkring. Ook Frits Philips jr. hield een toespraak en omhelsde Kees verkade als dank voor het prachtige postume eerbetoon.

De door het personeel en Eindhovenaren op handen gedragen voormalig president van het Philips Concern overleed in december 2005 op 100-jarige leeftijd. Aanstaande maandag zou hij 102 zijn geworden.
Provincie:
Tag(s):