vrijdag, 22. juni 2007 - 10:40

Start aanleg atletiekbaan AV Rijssen

Rijssen

Op maandag 25 juni 2007 wordt de aanleg van de atletiekbaan in Rijssen een feit. De huidige natuurgrasbaan wordt vervangen door een kunststofbaan. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

De nieuwe accommodatie bestaat uit vier lanen met zes sprintlanen en een aantal technische atletiekmogelijkheden waaronder hoog- en verspringen, discus en speerwerpen en kogelstoten. Dit betekent dat er nu op beperkte schaal wedstrijden kunnen worden georganiseerd. Het middenveld blijft vooralsnog ook in gebruik als voetbalveld.

De aanleg van de nieuwe atletiekbaan is eigenlijk ook de start van het project ‘Netwerkplan Sport Holten’. Met dit project wordt een aantal accommodatieknelpunten opgelost, waaronder dat van de atletiekvereniging Rijssen. De firma Arcadis (infrastructuur, milieu en gebouwen) voert de werkzaamheden uit. Naar verwachting is de accommodatie eind september gereed.

Om 09.30 uur gaan vertegenwoordigers van zowel de gemeente, waaronder wethouder W. ter Schure, de sportraad Rijssen-Holten en een afvaardiging van de atletiekvereniging Rijssen ‘de eerste spade’ in de grond steken. Dit als eerste stap richting een volwaardige atletiekbaan op sportpark ‘De Koerbelt’ aan de Arend Baanstraat.
Provincie:
Tag(s):