vrijdag, 21. september 2007 - 8:33

Start campagne ‘Alcohol en opvoeding’

Gelderland

IrisZorg start samen met de GGD-en in Gelderland een campagne om ouders te informeren hoe ze om kunnen gaan met alcohol in de opvoeding. Hiermee wordt aangesloten bij de landelijke campagne van het Trimbos-instituut ‘Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind’.

De aftrap van de campagne is op 27 september om 20.30u live te zien op www.zegneederland.nl met de uitzending van het programma 'Nationale ouderavond tegen alcoholschade'.Vanaf deze datum kunnen ouders ieder gewenst moment op de computer naar de aflevering kijken.

De uitzending is een interactieve reportage van 25 minuten waarin een aantal BN'ers (met kinderen) vragen beantwoordt over het opvoeden in relatie tot alcohol.

In het najaar worden in Gelderland veel activiteiten voor ouders uitgevoerd. Hierbij gaat het o.a. om ouderavonden en standjes. Op www.alcoholinfo.nl staat een programma van deze activiteiten. Ouders kunnen ook op deze site terecht voor opvoedingstips.

De campagne is meer dan noodzakelijk omdat alcoholmisbruik onder minderjarigen steeds vaker voorkomt. De helft van de kinderen uit groep 7 en 8 hebben al eens alcohol gedronken. Er is een verdubbeling van het aantal kinderen dat met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandt en 87 procent van de zestienjarigen zuipt zich regelmatig klem.

Uit recent onderzoek blijkt dat ouders invloed hebben op het drinkgedrag van hun kind. Duidelijke en strenge regels stellen, werkt preventief evenals een goed gesprek tussen ouders en kind. Ook ouders in deze regio willen niet dat hun kind te jong en te veel drinkt maar hoe kunnen ze hier invloed op uit oefenen?

Voor vragen over alcohol in de opvoeding kunnen ouders contact opnemen met IrisZorg, afdeling Preventie & Monitoring 026 - 8451300.
Provincie:
Tag(s):