donderdag, 6. september 2007 - 15:34

Start campagne Sociale Banken Nederland

Breda

De Kredietbank Breda, met als werkgebied West- en delen van Midden-Brabant, is één van de banken die zich hebben aangesloten bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Deze landelijk werkende organisatie start vandaag een campagne om hun sociale en verantwoorde kredietverstrekking onder de aandacht te brengen. Daarbij is het ‘advies op maat’ voor de Bredase burger de belangrijkste verandering.

De grootste regionale kredietbanken in Nederland gaan voortaan op dezelfde wijze te werk. Daarbij kijkt ook de Kredietbank Breda niet alleen naar de inkomsten en uitgaven van de klant, maar bijvoorbeeld ook naar naar de hoogte van bijvoorbeeld verzekeringen en of iemand geen toeslagen laat liggen.

SBN is een samenwerkingsverband van 14 sociale kredietbanken en heeft jarenlange ervaring met het verantwoord verstrekken van kleine kredieten en is gespecialiseerd in het geven van ‘advies op maat’.

Als lenen al noodzakelijk is, dan alleen voor het werkelijk benodigde bedrag. Hierbij richt de SBN zich uitsluitend op mensen met lagere inkomens (tot 130% van het minimuminkomen en nog enkele bijzondere categorieën, waaronder 65-plussers).

Belangrijk daarbij is dat de klant wordt gewezen op consequenties van een kredietovereenkomst. Er wordt naar gestreefd dat de aanvrager zo snel mogelijk weer in een schuldenvrije situatie terechtkomt. SBN voert daarnaast een sociaal incassobeleid, gericht op het duurzaam oplossen van financiële problemen.

Niet de omzet van de bank, maar de belangen van de klant staan voorop. Mensen met een laag inkomen en een kredietverleden kunnen bij de banken van SBN terecht. Hierdoor is lenen bij SBN een verantwoord en zeer aantrekkelijk alternatief voor commercieel werkende kredietverstrekkers.

De Kredietbank Breda werkt regionaal en behandelt ook aanvragen van inwoners van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Drimmelen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tilburg, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert.
Provincie:
Tag(s):