maandag, 14. mei 2007 - 15:54

Start jaarlijkse groot onderhoud aan wegen

Regionaal

Maandagochtend is Waterschap Zeeuwse Eilanden gestart met het jaarlijkse groot onderhoud aan de waterschapswegen. Na de jaarlijkse wegencontroles bepaalt het waterschap aan welke wegen grote onderhoudswerkzaamheden, zoals asfalteren en scheuren vullen, moeten worden gepleegd. BAM Wegen uit Bergen op Zoom gaat het werk voor het waterschap uitvoeren en zal half juli klaar zijn met het verbeteren van de kwaliteit van de wegen.

Het waterschap probeert de overlast voor het verkeer tot een minimum te beperken. Als de werkzaamheden meerdere dagen duren, zorgt het waterschap voor omleidingsroutes waar dat nodig is. Op sommige wegen wordt ook nieuwe markering aangebracht. De kosten voor het groot onderhoud bedragen bijna € 3.000.000,-.

Het gaat om de volgende wegen:

Walcheren:
Pauluswegeling, Domineeshofweg, Landmetersweg, K. de Vosweg, Zuiverseweg, Vrijheidsweg, Kavelweg, Melsesweg, Thijsweg, Barentsweg, Doeleweg, Oude Kleverskerkseweg, Loodweg, Welzingseweg, Trekdijk Noord, Trekdijk, Oud-Welzingseweg, Polderweg en het fietspad Zilveren Schor.

Noord-Beveland:
Vlietenburgweg, Scherpenisseweg en Veerhavenweg.

Zuid Beveland:
Jonker Fransweg, Nassauweg, Sinoutkerkse Zandweg, Vissersdijk, Nieuwlandsedijk, Striepseweg, Papotweg, Oude Zeedijk, Adriaansweg, Hansweertsestraatweg, Olzendepolder, Groeneweg en de Eersteweg.

Schouwen Duiveland:
Schouwsedijk, Hoogenboomsweg, Stapelsweg, Hoosjesweg, Koude-kerkseweg, Zandwekken, Lageweg, Polderwegje, Al te Kleinsweg, Sasdijk, Lange Slikweg, Gooikensweg, Zuid Langeweg, Adriaan Oudsweg en de Zandweg.

Tholen:
Heideweg, Molenweg, Mosselhoekseweg, Nieuwlandsekruisweg, Schoondorpsedreef, Sluispolderweg, Zuiddijk, Broeksedijk, Gouweweg, Slaakweg en de Platteweg.
Provincie:
Tag(s):